воскресенье, 3 марта 2013 г.

Sotsiaalvõrgustiku vk.com analüüs M. Weebi kriteeriumeid arvestades



Vk.com on üks kõige populaarsem sotsiaalvõrgustik Venemaal ja Valgevenel.

Identiteet
Juhendajad ütlevad, et iga inimene peab registreerida seal oma tõelise nime all. Kui juhtub olukorda et teie nimi muutub, te peate esitada taotlust et muuta oma nimi või perekonnanimi süsteemis. Selline süsteem on tehtud selleks, et lihtsustada inimeste otsingut ja sõpru leidmist. Igal kasutajal on võimalus kasutada avatariks oma pilti, aga niisugust seadust et igaüks peab pildistama oma reaalset fotod ei ole.

Kohaolek
Vkontaktis on võimalus vaadata, kes praegu on saidil. Kui te ise ei soovi pildistada niisugust infot, siis on võimalus seda määrata oma kasutaja privaatsuse seadel. On võimalus ka vaadata mida kes kasutab (arvuti/nutitelefon) kui laadib tekste ja infot. Üldiselt paremal pool on menu, kus on kirjutatud infot teie sõprade kohta.

Suhted
On võimalus määratleda, kes on teile mingi inimene (isa/ema/õde/vend/tädi/onu). Pealegi on võimalus määratleda suhteseisu (otsin/abielus/vallaline/avatud suhtes)

Vestlused
On võimalus kirjutada sõnumeis seinale, et kõik saaksid vaadata mid ate soovite ööelda. Muidugi on võimalus kitjutada privaatsed sõnumeid. Kui te ei soovi et keegi kirjutas teie seinale, siis te saate seda määratleda privaatsuse seadel. Kiir privaatne chat on ka olemas. Ta on kasulik kui teie kaasvestleja on online. Kui teda ei ole, siis chati sõnumeid on edastatud privaatsusele sõnumile.

Rühmad
Igal inimesel on võimalus luua oma huvigruppe, määratleda gruppide administraatoreid ja kirjutada sinna mingit infot. Teised inimesed saavad liisada endale teie gruppi, vaadata infot ja kirjutada kommentaare. Kui te soovite teha privaatne grupp, selleks et kõikidel inimestel ei olnud võimalust näidata mida te kirjutate sinna, siis saate seda määratleda kui luuate oma gruppi. Muidugi saate seadeid muuta igal ajal kui soovite.

Reputatsioon
Te ei saa vaadata reputatsiooni. Sellist funktsionaalsust ei ole. Te ise peate osustada, kas inimene on adekvaatne või mitte, kui loete mida ta kirjutab, või vaadate missusgused piltid pildistab.

Jagamine
Jagamine vkontaktis on levinud, te saate jagada teistega teie lemmik artiikleid, raamatud või muusikat. Pealegi saate midagi reklameerida.

Комментариев нет:

Отправить комментарий